fbpx

Сарма – часта страва на столі жителів Боснії і Герцеговини з кінця листопада і до пізньої весни. І хоча це цілком повсякденна їжа, та на святковому столі, наприклад, на Різдво, теж неодмінно має бути сарма.

Сарма в буквальному перекладі означає «загортати». Схожа страва на українські голубці, але основна відмінність у капусті. Для сарми використовують не свіжу, а квашену. Саме тому це сезонна балканська страва. Адже квасять капусту в жовтні – на початку листопада. Близько місяця триває процес квашення, і з кінця листопада починається сезон Сарми. Триває він, поки запаси капусти не вичерпаються. Квасять капусту цілком, качанами.

Щодо традиційної начинки сарми – це м’ясний фарш з рисом. Готувати сарму просто – по аналогії з голубцями.
Якщо ви шукаєте ресторан у Львові, де можна скуштувати справжню балканську сарму, то вам у Балканський дворик! Страва подається із копченим свинячим реберцем, сметаною та зеленою цибулькою. Це дуже смачно!
Відкрийте для себе балканську кухню!