fbpx

Якщо ви вирішили завітати у ресторан балканської кухні, то окрім традиційних страв, радимо спробувати і напої.
Ракія – спиртний напій міцністю 35-70 градусів, що отримується шляхом подвійної чи потрійної дистиляції браги з фруктів: сливи, винограду, дикої груші, рідше яблук, черешень, абрикосів, айви. Для приготування ракії фрукти беруться окремо, але іноді допускається змішування сировини.
У Болгарії і Сербії рецептура напою відрізняється, але в обох країнах прийнято витримувати готовий напій в дубових бочках не менше двох років, тому ракію ще називають балканським бренді.


Цікаво, що майже в кожному сільському будинку в Болгарії є свій самогонний апарат для виготовлення ракії і  до нього додається сімейний рецепт.

Болгари кажуть, що «правильна» ракія п’ється непомітно, набагато легше горілки, а міцність напою відчувається вже тільки в шлунку. Прийнято вважати, що напій нормалізує обмін речовин, стимулює роботу шлунку і бореться з інфекційними захворюваннями.

Ракію п’ють маленькими порціями – максимум по 50 мл. А у якості закуски рекомендується традиційний Шопський салат, сири або соління.
Ресторан Балканський дворик пропонує у своєму меню ракію зі сливи та груші. Тому, щоб відчути весь колорит балканської кухні, запрошуємо у наш ресторан. У Львові нічого подібного не знайдете ніде!