fbpx

Так, ми не помилилися, балканський тар-тар – це не той попсовий соус із зеленню та майонезом, це справжнісінький соус-паштет з подрібненого м’яса свинини та яловичини або баранини та яловичини. Були часи, коли до народів Балканського півострову частенько навідувалися татари і турки. Зрештою, колись цей райський куточок був частиною Османської імперії. Усім відомо, що татари і турки – кочові народи, тому і кухня в них була пристосована до мандрівного способу життя.

Ніхто не витрачав багато часу на приготування, у пріоритеті були висококалорійні та поживні м’ясні страви, які готували дуже швидко, навіть під час їзди верхи на коні. Це неймовірно, але майбутнє м’ясо для тар-тару клали в спеціальному мішечку під сідло вершника, де воно за кілька годин перетворювалося у перемелену масу. Тар-тар споживають сирим, з додаванням спецій, цибулі та ще декількох секретних інгредієнтів від шефа, про які ви дізнаєтеся, скуштувавши цю унікальну страву як додаток до основної, або замовивши Тар-тар біфштекс.

Про походження назви, звичайно ж, ви вже здогадалися: «татар» у народній вимові перетворилося у «тар-тар».