fbpx

Головною особливістю балканської кухні є її різноманітність. Справа в тім, що Балканський півострів протягом століть був осердям, де перетиналися різні культури, адже тут пролягали головні торгові шляхи Римської та Візантійської імперій. На цих землях залишали відбитки своїх культур та традицій не тільки європейські народи, але й мешканці Близького та Далекого Сходу. Куштуючи страви балканської кухні можна відчути легкість і тонкий смак Середземномор’я, бути впевненим в натуральності та поживності всіх інгредієнтів, що було визначальним для слов’ян, та неодмінно увібрати в себе найкращі прянощі Сходу.

Навіть всередині самого півострову є відмінності місцевих кухонь. Наприклад, на узбережжі Середземного та Адріатичного моря переважають страви з морепродуктів, а ближче до півночі – м’ясні страви. З цього приводу на материковій частині Балкан побутує жартівлива приказка: «Немає кращої риби, ніж м’ясо».

Куштуючи страви балканської кухні у нас, можете сміливо заявити, що ви частувалися в Хорватії, Сербії, Македонії, Чорногорії, Румунії, Болгарії, Молдавії, Боснії та Герцеговині, Албанії, Туреччині та навіть у Греції. І це не просто слова, адже меню ресторану «Балканський дворик» укладав сербський шеф-кухар з понад тридцятилітнім стажем роботи у різних куточках Європи. Він також навчав у Сербії нашого українського шеф-кухаря і передавав майстерність нашому колективу безпосередньо в «Балканському дворику».